BİR KAŞ(K) GÜNCESİ

Yılın bu zamanları bir b(aşk)a oluyor Kaş. Başka dediğime bakmayın, aslında çok şey aynı. Nasıl desem, nasıl anlatsam bilemedim; aynılığın aynısını işte.

Mesela manzara aynı. Şiirden anlamayanı bile şair eden. Müzikten anlamayanın içindeki müziği açığa çıkartır cinsinden ya da.

Sokaklar aynı, lokantalar da aynı. Balıkçının oltasına ve dahi kutsayan tarafından yenilen balıklar da aynı. İçilen rakı da aynı, ağızda bıraktığı o zamazingo tad da, verdiği his de.

Şöminenin ısıtışı da aynı bak mesela. Gündüzünün sıcaklığına inat, gecesinin soğuğu da aynı. Sözün özü; tezatı da aynı, aynılığı da.

(İl)hâm kaynağı içinde saklıların dışavurumları da aynı. Yal(ı)nız, ama değil. Yahut böyle olanda hem öyle hem böyle. Nereden mi biliyorum? Onlarca şarkıyı alto saksafonuyla çalan o yalın cılız adamın nefesinden tabiiki. (Videosunu koyamadım buraya ama, manzara kadar güzeldi çaldıkları)


Otellerin önündeki begonvillerin vahşi güzelliği de aynı, masalardaki masum fulyaların baştan çıkartıcı kokusu da.

Sessizlik içindeki sen gibi, senin içindeki sessizlik gibi; sadece bir (s)es gibi gelen an(ı)lar aynı; (g)özlemlediğin.


Dalınan yer(ler) de aynı, inilen dip(ler) de. Elli, ellibir, elliiki.. Gitmek istediğin kadar. O anki sınırların kadar, yahut zorlayabildiğin kadar. Bir o kadar da vurgun yemeden dönebileceğini kestirebileceğin kadar ama. İster aşağılara, ister yukarılara, ister yakınlara, ister uzaklara..

Tabelalar da aynı, gösterdikleri yönler de. Bir tarafı hediye gibi, diğer tarafı anti(k)(patik) gibi. Komik ya da değil, tam da Kaş(k) gibi yani.

Demiş miydim ama manzaranın bir (b)aşka davetkarlığı bile aynı.

Aynı olmayan ne peki? Yahut önemi var mı?Bak işte burası..

Sevgiyle 19

✅ Bu içerik Kişisel Blog – Hayatı (G)özlemek tarafından hazırlanmıştır. Kullanmak ve/veya kopyalamak isterseniz serbestsiniz. Helaldir yani 😉👌

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorum yaparken:
1. Yaptığınız yorumun, mutlaka yazımla alakalı olmasına özen gösteriniz.
2. Yorumlarınızda yazım ve dil bilgisi kurallarına uymaya çalışın lütfen.
3. Konu ile ilgili olmayan sorularınız için İletişim sayfasını kullanınız.