HESAPSIZ, KURALSIZ SOR(G)ULAR


Para uğruna, güç uğruna, karizma uğruna, öne çıkmak uğruna, görece rahat uğruna izin verilen eyvallahları gördükçe çok daha fazla eriyor insan. Bunun için mi sattın hayatını, hâkikatini, öz(ü)gür ruhunu? Her şey senin konforun, sırça rahatın, doğrun için mi var?

Elbet göreceksin. Elbet anlayacaksın. Bu kibrin, bu kavganın, bu çakma isyanının boş olduğunu bileceksin.

Ne ucuz bir bedele sattığını bir bilsen hâkikatini. Sattığın bedelin aslında kâr değil, tam tersine kocaman ziyan olduğunu bir bilsen, ah bir bil(ebil)sen, ah!

Her şey olması gerektiği gibi olur tamam da; Hiç mi seçim derdin yok? Hiç mi sorgun yok? Hiç mi hayıflanman yok? Hiç mi pişmanlığın yok? Hiç mi utancın yok?

O kimsenin tetiklemediği, milyon tane sebebin olsa da hiç bir sebebe bağlı olmayan nurundan dökülen rafine sıvı, gözyaşının hiç mi hükmü yok?

Hiç utanman yok mu? Hiç çekinmen yok mu? Hiç sakınman yok mu? İyiyiyi, doğruyu, güzeli tarumar eden yıkımcı tarafına hiç itirazın yok mu? Hiç nefsini kınaman yok mu?

Bu ne kibir? Bu ne nobranlık? Bu ne küstahlık? Hiç akıl almaz mısın sen? Hiç ar etmez misin? Hiç eğilmez misin sen?

Kadir, kıymet, değer bilmez misin sen? Daha kaç kez gelecek dersler önüne? Daha kaç kez karanlık tarafa geçeceksin? Daha kaç kez egon uğruna aydınlığı reddedeceksin? Daha kaç kez (g)özünün önüne serileni (g)örmezden geleceksin?

İyiyi kötü yapmakta bu kadar mahir olmayı, kötüyü iyi yapmaya ne zaman çevireceksin?


Be hey uslanmaz kibirli? Be hey arlanmaz, ders almaz sefil; kıymeti(ni) ne zaman bileceksin? Her şey senin için mi yaratıldı? Tanrı mısın sen? Hayır denilemeyen, reddedilemeyen/reddedilemeyecek olan mısın?

Ne zaman acıyacak canın? Ne zaman acıyacaksın? Ne zaman acımasızlıktan arınacaksın? Zalimliği ne zaman bırakacaksın? Ne zaman affedecek, ne zaman affedileceksin?

Yaptıklarının sorumluluğunu ne zaman alacaksın bir erişkin gibi? Suçu sürekli dışarıya atmaktan ne zaman vazgeçeceksin?

Küfredilenin değerin olduğunu sanırken, asıl küfür sahibi olarak insanlığı küfür haline sokan, yalanlayan olduğunu ne zaman bileceksin?

Sen ne zaman ders alacak ve eğileceksin? Ne zaman anlayıp farkına varacaksın?...

Sahi, sen ne zaman utanacaksın? Ne saman sıkılacaksın? Ne zaman arlanacaksın?

'Ölüm-afet-kıyamet'ten biri gelmeden farketsen bari...Farkedenlerden olsan bari...

Sevgiyle 19

(İllüstrasyon alıntıdır)

✅ Bu içerik Kişisel Blog – Hayatı (G)özlemek tarafından hazırlanmıştır. Kullanmak ve/veya kopyalamak isterseniz serbestsiniz. Helaldir yani 😉👌

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorum yaparken:
1. Yaptığınız yorumun, mutlaka yazımla alakalı olmasına özen gösteriniz.
2. Yorumlarınızda yazım ve dil bilgisi kurallarına uymaya çalışın lütfen.
3. Konu ile ilgili olmayan sorularınız için İletişim sayfasını kullanınız.