GERÇEK İLE HAKİKATİN O İNCE FARKI (GÖREBİLENE/GÖRMEK İSTEYENE)

Size bugün bir soru soracağım. Hem sorduğum sorunun cevabını merak ederken hem de öyle ya da böyle ilk soruyla da ilintili ikinci bir soru soracağım aslında.

Uzatmadan hemen sor(g)uya gireyim en iyisi. Ana akım düşünüşe göre; ki reddedilemeyek kadar gerçek! olduğu bilinirki dünyamız Samanyolu Galaksisi'ndedir. (İngilizcesi: Milky Way Galaxy) O kadar gerçek olduğuna inanılır ki tartışılmaz. Hatta tartışılaması bile tukakadır. Tartışmaya kalktığında bir anda 'bağnaz', 'gerici', 'cahil',  'izansız', 'hasta', 'bilgisiz' damgası yersin. Yine de tartışmayalım da biz, sor(g)ulayalım 'fikri hür, vicdanı hür' bir Atatürk genci olarak "Hayatta en hâkiki mürşit ilimdir" doktrini gereği.

Şimdi birkaç tespit yapalım; ki bu tespitler şahsıma ait olmayıp itibarlı! kaynaklardan alınan bilgilerdir. Hem salt bana da inanmayın ayrıca. Yanılmış olabilirim ya da yanıltabilirim. Adaletli ve şeffaf olabildiğiniz kadar araştırın ve kendi gerçeklerinizi değil, öz hakikâti bulun.

"Samanyolu Galaksisi, 100.000 ışık yılı çapındadır."! 

"Samanyolu Galaksisi'nin merkezinde Sagittarius A adında bir kara delik vardır ve Dünya'ya uzaklığı 26.000 ışık yılıdır."!

Bu arada faydalı bilgi olsun diye; 

1 ışıkyılı= 9.460.730.472.580 kilometre (metre falan değil dikkat)

100.000 ışık yılı= 946.073.047.258.000.000 kilometre

Yanlış yazmadıysam. Bu arada normal hesap makinesi ile exponansiyel gösterdiğinden excelde özel hücre ayarı yaparak çarptım.

Neyse, devam edeyim:

Dünya'dan gönderilen! ve en uzaktaki uydu 1977 yılında fırlatılan Voyager 2 uydusu ve bu uydu şu anda dünyadan 20 milyar kilometre (20.000.000.000 km) uzaktaymış!. Bu rakam sizin de gayet kolay ulaşabileceğiniz 2017 yılına ait bir haberden alındı. Güvenilir! kaynağın sadece iki gün önceki haberine göre de Voyager 2 uydusu 'intersellar space'e giriş yapmış. Yani güneşten sonraki en yakın yıldıza yakınlaşmış!. Bunun için bayağı uzun videoları bile var. İngilizce bilenler aslını dinleyebilir. Ancak bir de böyle birşey var, Allah Allah???



Özellikle 0:58'nci saniyesinde konuşan ass-tronotu dinleyin. :))

Bu arada en son teknoloji ile üretilen ve neredeyse her gün ass-tronotlar tarafından orası burası kurcalanan (onarılan) İSS (Uluslararası Uzay İstasyonu) bir yanda. 41 yıl önce uzaya fırlatılan hiç bir yerinde arıza olmayan bugünlerin bile ötesinde teknolojisi! olan fotoğraf makineleri ile donatılmış Voyager 2 diğer yanda. (Yersen)

Bir diğer husus da yolculuk ettiği! yer ise (söylenene göre) vakum ortamı, dikkat ediniz. İnce hidrolik yağı değil.

Bu bilgiyi akılda tutarak;
"Samanyolu Galaksisi'ne 100.000.000.000 (yüz milyar) yıldız var."! (Gözlemci en yakın 2.'ye gelmiş yani)

Bir diğer veri; Samanyolu Galaksisi'nin fotoğrafını aradığınızda, o en güvenilir! kaynağın verdiği fotoğraf bu:



(Sekme başlığında nereden alındığına dair adresi bulabilirsiniz. İlgili konuda ifade şöyle: High Resolution İmage ve bu dosyanın uzantısı: .JPG)

Faydalı bilgi: JPG=Joint Photographic Experts Group (Birleşik Fotoğraf Uzmanları Grubu) tarafından geliştirilen ve fotoğrafları webde paylaşmak için geliştirilen uzantı biçimi.

Bu fotoğrafın böyle algılanabilmesi için (Yanlardaki minnacık! uzay boşluklarını da ihmal edelim.) en az bunun toplam büyüklüğü kadar uzağından görülmesi/gözlemlenmesi gerekir. Değil mi? Merkezden gözlemciye doğru en az 50.000 ışık yılı mesafe var. Karmaşık olmasın diye matematiksel formüllerden kaçındım. Ancak siz yine bana güvenmeyin. Kendinize inanın, aklınızı kullanın ve araştırın.

Durun daha bitmedi. Yine aynı güvenilir! kaynağın verdiği "biz neredeyiz?" fotoğrafı:


Joint Photographic Experts Group (Birleşik Fotoğraf Uzmanları Grubu) adı verilen bir grup tarafından geliştirilmiş standartlaştırılmış bir sayısal görüntü kodlama biçimidir.

Kaynak: Jpg ne demek, nedir
http://nedir-nedemek.com/jpg-nedir-ne-demek/
Joint Photographic Experts Group (Birleşik Fotoğraf Uzmanları Grubu)

Kaynak: Jpg ne demek, nedir
http://nedir-nedemek.com/jpg-nedir-ne-demek/

Paylaştığım bu fotoğraftan yazıyı okuduğunuz ekrandaki halinden gözükmeyebilir ama resmi tıklarsanız ve/veya orijinalinde Dünya'mızın değil ama Güneş'imizin yerini görebilirsiniz. (Yersen)



Şimdi soru geliyor; Bu fotoğraf nasıl çekildi? Kim, hangi ekipmanla, nereden çekti? (Hatırlatma: En uzak uydunun yeri bu fotoğraftaki pamuk helvanın İÇİNDE bir yerde ve gözüken büyüklüğün 94.607.305 kat küçük yeri ölçeğinde (dünyadan) yolculuk yapabilmiş daha. (Tabi alçak yörüngeyi geçebildiğini farzedersek; üstelik 1977'de)

Bu arada unutmayın ki fotoğraf 2 boyutlu. Pamuksu  tatlişimizin 3 boyutlu olduğunu düşünün. Hem arkaya hem de bize doğru da boyutu var. (Yersen)

Gözlemcimiz en en en az 50.000 ışıkyılı uzaktan bu fotoğrafı çekebiliyor. Makine ile en kesit arasında hiçbir engel olmuyor.(oralar şeffaf) ve bu fotoğraf makinesi, en az 473.036.523.629.000.000 kilometreden zoom ya da çekim yapacak ve 946.073.047.258.000.000 kilometreyi kadrajına alacak şekilde çekebilecek bir makine. (Yersen) Bu arada, bu fotoğraf(lar) dünyadaki yüksek teknoloji ile çekildi diyorsan da içinde olduğumuz bir şeyin dışarıdan fotoğrafını nasıl çekebiliyoruz????

"Rakamlar yalan söylemez ama yalancılar çok rakam söyler."

Haydi aklı kullanma vakti. Düşünün bakalım. Her söylenen, sırf söylendi ve ardına bir takım sözde veriler kondu diye gerçek mi?

Mesela şöyle bir film sahnesi düşünün:
Sahnede hırslı, ihtiraslı, tanrılık iddiasında olan adam(lar) var. Adam(lar)ın derdi; insanları sömürmek, yönetmek, köleleştirmek, sınırlamak, sınıflamak. Ki bunu sadece kendi nefis(ler)i ihtirasları için yapıyor(lar). Çünkü kendilerini o kadar büyük görüyorlarki. . .
Bu arada bir haberden alıntı olarak şöyle bir altyazı geçiyor diyelim.
"Ben sizin en büyük rabbiniz değil miyim?" dedi Firavun.
Sonra sahne devam ediyor. Diyorki biri;
"İnsanları kontrol etmek istiyorsan sadece senin dediklerine inansınlar yeter.
Onları kontrolsüz bırakma.
Zerre kadar önemi olmadıklarını, toz zerresi bile olmadıklarını sürekli işle.
Mesela sigara içmeyin de, içmesinler.
İçinde ak geçen her şey temizdir, paktır de inansınlar.
Kendi rüyanda gördüğün pamuk helva gibi bir şeye janjanlı bir isim uydur. Ve arkasına bir iki kafa karıştırıcı rakam ekle.  Sonra bunların arkasına insanların güvenecekleri ve dahi senin satın alabileceğin veya manipüle edebileceğin birilerinin fikirlerini ve yandaşlıklarını ekle.
Sonra da arkana yaslan. Gerisini zaten onlar kendi kendilerine hallederler.
Yeterki onları düşünmekten ve zorluklardan uzak tut.
Nasıl olsa insanlar yapmasalar da aklını kullanarak yaptıkları gözlemlere değil duyduklarına inanırlar. Çünkü insanlar kolayı severler. Kolay huzurludur onlar için.
Unutmadan, sürekli olarak "sen de bizim gibi şan, şöhret, zenginlik, keyif, debdebe içinde yaşayabilirsin; buna inan" diyerek içlerindeki ihtirasları besle."

Böyle şeyler sadece filmlerde olur ama, takılmayın. Gerçekler öyle değil!



Soru 2'yi merak eden olursa; birisinin "benim dediğim bir şeye inanmıyor(sun)/inanmayacak(sın)" serzenişini nasıl değerlendirirsiniz? Gözlem, akıl, veri, izan, (birden/üçten/beşten fazla) sorgularınıza mı inanırsınız/inanmalısınız? Yoksa sadece janjanlı kelimeler, imajlarla süslediğine mi? Güvenilir! kaynak olması gerçek midir? Hakikat midir? Yoksa ne?

Sevgiyle 19

(Görseller- fotoğraflar- alıntıdır. Youtube videosu da alıntıdır.)



✅ Bu içerik Kişisel Blog – Hayatı (G)özlemek tarafından hazırlanmıştır. Kullanmak ve/veya kopyalamak isterseniz serbestsiniz. Helaldir yani 😉👌

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorum yaparken:
1. Yaptığınız yorumun, mutlaka yazımla alakalı olmasına özen gösteriniz.
2. Yorumlarınızda yazım ve dil bilgisi kurallarına uymaya çalışın lütfen.
3. Konu ile ilgili olmayan sorularınız için İletişim sayfasını kullanınız.