Diğer taraftan başyapıtıydı, en güzel performansıydı adamın; sevgiyle, aşkla parmaklarını değdirdiği kadın. Tıpkı bir arp gibi onu kavradığında/kapsadığında nereye ya da hangi teline dokunacağını bildiğinde istediği tınıyı alıyordu; çaldığı parçanın ritmine bağlı olarak.
Aslında sınırsız olan (virtü)öz, tellere dokunan parmakların sahibi değil o tellerin parmaklardan bağımsız içinde/ruhunda barındırdığı o her oktavdan ses verebilen o güzel enstrümanın enerjisiydi.
Doğru yerlere dokunan parmakların ucunda sonsuzluğun muhteşem şarkıları birer ikişer, dörder beşer dışavuruluyordu; bu muhteşem birliktelik anlarında. Aslında enstrüman dile geliyordu bir şekilde. Dışavurmanın en güzel, en özgür, en anlamlı olanları da böyle zamanlarda oluyordu. Bu zevk alma halleri hemdem şekilde zevk verme olarak tecelli ediyordu; nasıl bir şuur haliyse bu?...
Hani alıntılarsak başka bir zamandan, başka bir sor(g)udan tam da böyle bir şeydi aradaki bağ:
"Şuur yani bilinç, birlik içinde ikiliği, ikilik içinde birliği aynı anda hemdem olarak yaşamaktır. Bu 'ben' ile 'sen'in yüz yüze geldiğindeki farkındalık halidir. İki 'ben' birbirine baktığında veya dokunduğu an, her biri ayrı ben olduğunu fark eder. İşte şuur; bu farklılığı görebilmek, kendini ve ötekini hissetmek, duyumsamak ve sezmektir. Erkek ile dişinin tek başlarına hiçbir şey hissetmeyip, birbirlerini düşündüklerinde veya hemhâl olduklarında her birinin erkekliklerinin ve dişiliklerinin farkına varması gibi.
Şuur ortamı yaratıcılıkların ortaya çıktığı ortamdır. Dinin, sanatın, imanın, şiirin vb. menbaı daima şuurdur. Şuur hali, bir tür aşk halidir. Bu nedenle daima gel-git halinde dalgalanır. Şuur halinde olan birisi her nereye baksa dostu 'O'nda görür, her nereye gitse yârı kendi ile bilir. Her süste 'O'ndan bir nakış, her gözde 'O'ndan bir bakış görür"..
Sevgiyle 19
(Fotoğraf alıntıdır.)
✅ Bu içerik Kişisel Blog – Hayatı (G)özlemek tarafından hazırlanmıştır. Kullanmak ve/veya kopyalamak isterseniz serbestsiniz. Helaldir yani 😉👌
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
Yorum yaparken:
1. Yaptığınız yorumun, mutlaka yazımla alakalı olmasına özen gösteriniz.
2. Yorumlarınızda yazım ve dil bilgisi kurallarına uymaya çalışın lütfen.
3. Konu ile ilgili olmayan sorularınız için İletişim sayfasını kullanınız.