BİR HÜZÜNLÜ HİKAYE, BİR NASİHAT...

Genç ve güzel bir adam ve genç ve güzel bir kadın, çok güzel bir mekanda, turkuaz mavisi deniz kenarındaki masada oturuyorlar. Hoş, gecenin karanlığının bile daha aydınlık olduğu muhabbet(sizlik)lerinin karanlığı yüzünden o iç açıcı rengi görememekteler; ne yazıkki.

Pötikareli masa örtüsünün bile daha neşeli olduğu bir an'ı paylaşıyorlar. Mekanın haddini bilen hoperlöründen çıkan gecenin sessizliğine ve gelen geçen insanların kakafonisine inat, ruha değen nameleri bile aydınlatamıyor içlerindeki karanlığı. Birlik'te geldikleri tatili, bir'likte geçirmekteler haylidir. Kalpleri uzaklaşmış besbelli. Besbelliki saatlerdir bir(i)birlerine soru bile sormuyor. 'Bitse de gitsek' diyesiler vücut dillerinde, ama kalpleri çığlıkta; 'bitmesin, bir harf olsun değsin' diye. Halbuki niyetleri farklıydı bu tatili planlarken. Niyet eylemişlerdi birlikte olmaya, birlikte yaşamaya, birlikte hissetmeye.

İnsan niye biri(leri) ile tatile çıkarki? Madem birliktelikten rahatsızsın; niye bir (başına) olarak gelmiyorsun bu güzelim yerlere? Telefonun seninle zaten hep. Sanal yahut gerçek arkadaşların andığın kadar/andığın anda zaten seninleler. Ama onlar orada sen buradasın. Onların yanında olmak/olmasını isteseydin eğer onlarla tatile giderdin. Gitmez miydin yoksa?

Affed(il)emeyeceğin bir günah mı varki ortada; zehir ediyorsun an(ın)ı hem kendine hem de sevdiğine? Varsa öz(ü)gürce konuş, değ. Mecalini anlat. Kavga et ve barışacaksan güzel barış.

Uzaklara yahut derinlere tek başına dalmak için mi yanında o adam/kadın? Halbuki yalnız dalınmaz. Hayati risk alırsın. Bir buddy'ye ihtiyacın vardır; sağ salim yüzeye çıkmak için, istediğin kadar profesyonel ol. O seni kollayacak, sen de onu.
İçtiğin belki de en güzel (yerdeki) rakılardan birini heba etme, eyleme, yazık etme. Nimeti, muhabbetle taçlandırmak varken mundar etmek niye?
Hamle yap, çabada ol be kadın/adam. İletişim çabası kutsaldır. Konuşmazsak ölürüz/ölüyüz zaten.
Öz'le onu. Öz'lemek nedir bil/anla. Ne sen o'sun, ne de o sen. Ancak biri iki eyle. Art, çoğal. İkiyi bir ederek zararda olma.

İnsanın "cenazeniz sebebiyle mi buraya geldiniz?" diye soracağı halde olma. Olacaksan da sonra ol be sefil. Sev, değ, hisset, adım at, anla(t)

Heder etme an(ın)ı...

Sevgiyle 19


Bu içerik Kişisel Blog – Hayatı (G)özlemek tarafından hazırlanmıştır. Kullanmak ve/veya kopyalamak isterseniz serbestsiniz. Helaldir yani 😉👌

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorum yaparken:
1. Yaptığınız yorumun, mutlaka yazımla alakalı olmasına özen gösteriniz.
2. Yorumlarınızda yazım ve dil bilgisi kurallarına uymaya çalışın lütfen.
3. Konu ile ilgili olmayan sorularınız için İletişim sayfasını kullanınız.