HAYAT VE RAKAMLAR

Hayat rakamlarla (g)izli. Görmesini bilene aşikâr. (G)özlersen görür olursun. "O"nun iletişime geçme şeklidir çoğu zaman. Ancak sadece rakamların yeteceğini sanırsan hayalperest olmaktan öteye gidemezsin; tarih boyu hayatı (g)özlediğini sananlar gibi. Rakamların hikayesi 1 ile başlar, 9 ile biter aslında. Gayrısı tekrardan öte değildir.
Her hikayenin tamamı ise tıpkı 19 gibi kişiye özeldir. Bölünmez bir bütündür. Asaldır yani. Her yaşa(n)m(ışlık) özeldir kıyastan azade. Olabileceği en büyük değere ulaştığı anda biter. Mesele ise, bittiğinde nerede olduğundadır. Faydada mı, yoksa zararda mı? Diğer bir deyişle gülüşte mi yoksa gözyaşında mı? Aslında herkes bilir ki "O"nun rakamları sonsuzdur. Sonsuz ihtişamı ve fırsatları ile devam etti/ediyor/edecek karanlık zannedilen hâk yaratılmış hayat.
Rakamlar yalan söylemez ama yalancıların rakam söylemişliği çoktur. O yüzden gerçek olmadıkça hiçbir rakamın hükmü yoktur. İspat edilebilir, arkasında durulabilir olmadıktan sonra her rakam basit birer sembol olmaktan öte değildir; yerinde/zamanında olmadıkça. Rakam olarak kaldıkça; tıpkı mükemmelliğin sembolü çemberin çevresinin en büyük kirişi, yarıçapına bölünmesinden çıkan Pi'nin sonsuz sarmalında her rakamın kaybolacağı gibi. Anlam(landırm)adıkça öylece kalakalmaya devam edecektir.

Sevgiyle 19


(Not: Fotoğraf alıntıdır.)


✅ Bu içerik Kişisel Blog – Hayatı (G)özlemek tarafından hazırlanmıştır. Kullanmak ve/veya kopyalamak isterseniz serbestsiniz. Helaldir yani 😉👌

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorum yaparken:
1. Yaptığınız yorumun, mutlaka yazımla alakalı olmasına özen gösteriniz.
2. Yorumlarınızda yazım ve dil bilgisi kurallarına uymaya çalışın lütfen.
3. Konu ile ilgili olmayan sorularınız için İletişim sayfasını kullanınız.