DİREN..



Bazen sadece 'diren' demekle yetinirsin.
 
Bir dilencinin gerçekten ihtiyacı olduğundan mı yoksa feyk mi dileniyor sorgularıyla destek olup olmamak arasında kalakaldığında "ya gerçekten ihtiyacı varsa?"yı hatırlatan vicdan sesi ile 'diren sol yanım' derken bulursun kendini; meselenin gerçekte güzel tarafından bakmak olduğunu kavrayarak.
 
Bazen kendini, kötü örnekler yüzünden yapacağı/olacağı iyi şeyleri ertelemekle ilgili ve hatta hayatı (g)özlemek varken küsmeye yatkın birine derken bulursun bu tılsımlı kelimeyi. "Diren, vazgeçme , kötüler olsa da ışığın gücü karanlığı yenmesiyle ölçülür" lafı dökülür ağzından senin sesinden gibi gözüken ama aslında onun gönlünün yansıması olan titreşimlerle.
 
An gelir, çocuğunun tutkuyla istediği hayalini anlatırken "onun adına fazla mı sorguluyorum acaba?" diyen bir anneye; çocuğundan yana, hayal gücünden yana, özgürlükten yana, ‘her şey zamanında kıymetli'den yana önem vermesi doğrultusunda "diyeceksen kendine bu kelimeyi; onun saf/temiz bakış açısından de" şeklinde dersin bu özel kelimeyi.
 
Kendisine farkındalık kapısını açmış, dilde anlaşamadıkları halde gönül sesinden anlaştıkları bir canı "etme, etme" dercesine "onu yad ellere verme" dediğin bir dostuna derken hatırlarsın bu kelimeyi direndiğini/direneceğini umarak.
 
Nemrut gibi olduğu/olması gerektiği halde derin uykularından sırf bu dizeleri duyduğu için gülerek uyanıp güne başlayan insanları hatırlarsın apansız. 'Mutlaka güneşle başlar yeni bir gün' demenin tam da o anda vücut bulmasıdır, bu kelime.
 
Durup dururken, hiç manası yokken yüreğine apansız çöken ağırlıkla belki de hissederek ona çökenin benzerini ya da kim bilir tıpatıpını; hiç kaldıramasan da o yükü sırtından hatta; on binlerce kilometre ötede de olsa, havasını aldığın nefesinin yakın olduğu yerde de olsa dostu olduğuna duyup duymayacağından habersiz dersin "diren, güven, inan, korkma, sen'sin önemli olan" diye tekrar, tekrar, tekrar, tekrar..
 
Diren(in) güzel düşünmekte. Zararı yok. Faydası? Bilmem ki, ancak bileyazarım.

Sevgiyle 19

✅ Bu içerik Kişisel Blog – Hayatı (G)özlemek tarafından hazırlanmıştır. Kullanmak ve/veya kopyalamak isterseniz serbestsiniz. Helaldir yani 😉👌

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorum yaparken:
1. Yaptığınız yorumun, mutlaka yazımla alakalı olmasına özen gösteriniz.
2. Yorumlarınızda yazım ve dil bilgisi kurallarına uymaya çalışın lütfen.
3. Konu ile ilgili olmayan sorularınız için İletişim sayfasını kullanınız.